Hozzávalók: 30 dkg penne tészta, 3 ek olivaolaj, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 10 dkg szeletelt baconszalonna, 20 dkg jó minőségű virsli, 2 dl tejföl, só, bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A tésztát 1 ek olaj,és sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük. A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk, ( a paradicsomnak előzőleg a héját eltávolítjuk )
A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A tészta negyedét elterítjük benne, majd rárétegezzük a felkarikázott virslit, zöldségek harmadát, sózzuk, borsozzuk, beborítjuk a baconszalonna harmadával, A következő sort ugyan így rétegezzük. A tetejére tészta kerüljön, a tejföl sóval, borssal kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 -30 percig sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.