Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Rácbab

felvitel dátuma: 2014-09-03 14:27:53       mai nézettség: 1       nézettség: 6039
részletes recept
Rácbab
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:   60 dkg sertéscomb, kevés olaj 1 db nagy paprika, 1 db nagy paradicsom, 1 nagy vöröshagyma , , fűszerpaprika, bors

1 kg zöldbab, 1 -2 kanál liszt, 2 dl tejföl ( kevés tejel vagy tejszínnel elkeverve,

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A finomra aprított hagymát sózom, egy kevés olajon (vagy zsíron) megpirítom, paprikázom, borsozom, majd a kis kockákra vágott húst gyakran megkeverve fehéredésig sütöm benne. Paradicsomnak a héját lehúzom, a paprikát nagyon apróra vagdalom késsel. Kis vízzel a pörkölthöz adom. A vizet pótolgatva majdnem puhára főzöm a húst.
Ekkor hozzáadom az aprított zöldbabot és annyi vizet, hogy ellepje. Mikor összefő, megkóstolom a levét, ha kell, fűszerezem, majd elkészítem a habarást. A tejfölt a tejjel és a liszttel egy tálkába kerül, habverővel simára keverem, majd a rácbab levéből néhány merőkanállal lassan hozzáöntök, végig keverve, majd az egészet visszaborítom az ételre. Forrásig főzöm kevergetve, és már kész is!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 szabo terezia 2014 szeptember 3

tetszik

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*