tetszik
Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, kevés olaj 1 db nagy paprika, 1 db nagy paradicsom, 1 nagy vöröshagyma , só, fűszerpaprika, bors
1 kg zöldbab, 1 -2 kanál liszt, 2 dl tejföl ( kevés tejel vagy tejszínnel elkeverve,
Elkészítése:
A finomra aprított hagymát sózom, egy kevés olajon (vagy zsíron) megpirítom, paprikázom, borsozom, majd a kis kockákra vágott húst gyakran megkeverve fehéredésig sütöm benne. Paradicsomnak a héját lehúzom, a paprikát nagyon apróra vagdalom késsel. Kis vízzel a pörkölthöz adom. A vizet pótolgatva majdnem puhára főzöm a húst.
Ekkor hozzáadom az aprított zöldbabot és annyi vizet, hogy ellepje. Mikor összefő, megkóstolom a levét, ha kell, fűszerezem, majd elkészítem a habarást. A tejfölt a tejjel és a liszttel egy tálkába kerül, habverővel simára keverem, majd a rácbab levéből néhány merőkanállal lassan hozzáöntök, végig keverve, majd az egészet visszaborítom az ételre. Forrásig főzöm kevergetve, és már kész is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.