Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rablóhús Konyakos hagymalekvárral

felvitel dátuma: 2012-05-11 06:45:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1638
részletes recept
Rablóhús Konyakos hagymalekvárral
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg csirke- vagy pulykamell

20 dkg csirkemáj

20 dkg gomba

4 fej lilahgyma

2 evőkanál Mézes chili lekvár

evőkanál mustár

1 dl étolaj

1-1 evőkanál Házi szárított vegyeszöldség

, bors, rozmaring, basalikom

1 üveg Konyakos hagymalekvár mazsolával

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokrahagymát négybe vágjuk

A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál Mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára.

A májat az olaj, mustár és Házi szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük.

 A gomát fűszerezzük Házi szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén  érleljük. 

Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy.

Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva.

A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé.

Sült krumplit tálaljunk köretként.

Szakács: szilvia


Film link: www,magyarhazilekvarok.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*