20 dkg csirke- vagy pulykamell
20 dkg csirkemáj
20 dkg gomba
4 fej lilahgyma
2 evőkanál Mézes chili lekvár
2 evőkanál mustár
1 dl étolaj
1-1 evőkanál Házi szárított vegyeszöldség
só, bors, rozmaring, basalikom
1 üveg Konyakos hagymalekvár mazsolával
A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokra, hagymát négybe vágjuk.
A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál Mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára.
A májat az olaj, mustár és Házi szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük.
A gomát fűszerezzük Házi szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén érleljük.
Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy.
Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva.
A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé.
Sült krumplit tálaljunk köretként.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.