Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rablóhús fűszeres krumplival

felvitel dátuma: 2014-01-19 18:45:46       mai nézettség: 1       nézettség: 835
részletes recept
Rablóhús fűszeres krumplival
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg disznócomb
60 g füstölt szalonna
60 g virsli
fél piros pritaminpaprika
fél sárga pritaminpaprika
2 fej nagyobb lilahagyma
1 dl paradicsomszósz


Páclé
1 citrom facsart leve
1 fej fokhagyma
ízlés szerint: citrombors, citromfű
6 ek olaj

Köret
1 kg krumpli
vegeta
köménymag
steak fűszerkeverék
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Először elkészítjük a páclét, az olajat elkeverjük a citrom levével, apróra vágott fohagymával, citromfűvel és citromborssal. A húst kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a páclével és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A szalonnát csíkokra, a virslit karikákra vágjuk, majd megpirítjuk, utána rátesszük a húst, sózzuk és fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott pritaminpaprikát és kb. 15 percig sütjük. A végén kb. 1 dl paradicsomszószt öntünk alá és egyet forralunk rajta.
A krumplit meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Az elektromos serpenyőbe pici olajat öntünk, rátesszük a krumplit, tetejére vegetát, köménymagot és steak fűszerkeveréket (bármilyet lehet) szórunk, majd jól összekeverjük és kb. 15 perc alatt megsütjük

Szakács: Katka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*