1 kg disznócomb
60 g füstölt szalonna
60 g virsli
fél piros pritaminpaprika
fél sárga pritaminpaprika
2 fej nagyobb lilahagyma
1 dl paradicsomszósz
só
Páclé
1 citrom facsart leve
1 fej fokhagyma
ízlés szerint: citrombors, citromfű
6 ek olaj
Köret
1 kg krumpli
vegeta
köménymag
steak fűszerkeverék
Először elkészítjük a páclét, az olajat elkeverjük a citrom levével, apróra vágott fohagymával, citromfűvel és citromborssal. A húst kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a páclével és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A szalonnát csíkokra, a virslit karikákra vágjuk, majd megpirítjuk, utána rátesszük a húst, sózzuk és fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott pritaminpaprikát és kb. 15 percig sütjük. A végén kb. 1 dl paradicsomszószt öntünk alá és egyet forralunk rajta.
A krumplit meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Az elektromos serpenyőbe pici olajat öntünk, rátesszük a krumplit, tetejére vegetát, köménymagot és steak fűszerkeveréket (bármilyet lehet) szórunk, majd jól összekeverjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.