Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Püspökkenyér

felvitel dátuma: 2011-11-12 15:13:49       mai nézettség: 2       nézettség: 1770
részletes recept
Püspökkenyér
Hozzávalók 1 személyre:

25 dkg  rama,26 dkg porcukor,csipet ,5 tojás,1 vaniliás cukor 1 sütőpor 25 dkg liszt, mazsola áfonya(Szárított)az eredeti receptben 15 dkg kandírozott gyümölcs(a Lidl -ben szoktam venni nagyon jó)0.7 dl rum(vagy kicsi rumaroma ahol gyerek van)

Előkészületi idő: 13 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A rámát habosra keverem a porcukorral(Lényeges hogy habos legyen!)Közben a rumba beáztatjuk a gyümölcsöt,Mikor habos a vaj beleütöm egyesével a tojásokat,jól kikavarom majd apránként a liszttel elkevert sütőport.Lecsepegtettjük a gyümölcsöt a rumtól(Ha csak aromát tettünk bele nem kell csepegtettni)Megforgatjuk liszben és úgy adjuk a masszához!Ezt már kézzel keverem a többit géppel!Ha rumot használtunk azt is beletesszük!Mivel nekem nem volt benne rum így tettem bele egy kis tejet hogy lazább legyen a massza!Sütőpapírral kibélelem a formát és beleöntöm,majd tűpróbáig sütöm!Kicsit hül utána tálcára borítom!A formám mérete:20x12-es püspökkenyér forma Karácsonykor szoktam sütni!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marika 2011 november 12

Livi, ez nagyon jól hangzik! Biztosan nagyon finom is! Elmentettem! Köszi!

0/10 kautz1009 2011 november 12

Még nem sütöttem ilyet soha de ép itt az ideje kipróbálni!Köszi!Mentve!

0/10 Bihary Livia 2011 november 12

Nem fogod megbánni!

0/10 pavlina 2011 november 12

Biztosan finom,habár nekem jöhet süti bármilyen:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*