Livi, ez nagyon jól hangzik! Biztosan nagyon finom is! Elmentettem! Köszi!
25 dkg rama,26 dkg porcukor,csipet só,5 tojás,1 vaniliás cukor 1 sütőpor 25 dkg liszt, mazsola áfonya(Szárított)az eredeti receptben 15 dkg kandírozott gyümölcs(a Lidl -ben szoktam venni nagyon jó)0.7 dl rum(vagy kicsi rumaroma ahol gyerek van)
A rámát habosra keverem a porcukorral(Lényeges hogy habos legyen!)Közben a rumba beáztatjuk a gyümölcsöt,Mikor habos a vaj beleütöm egyesével a tojásokat,jól kikavarom majd apránként a liszttel elkevert sütőport.Lecsepegtettjük a gyümölcsöt a rumtól(Ha csak aromát tettünk bele nem kell csepegtettni)Megforgatjuk liszben és úgy adjuk a masszához!Ezt már kézzel keverem a többit géppel!Ha rumot használtunk azt is beletesszük!Mivel nekem nem volt benne rum így tettem bele egy kis tejet hogy lazább legyen a massza!Sütőpapírral kibélelem a formát és beleöntöm,majd tűpróbáig sütöm!Kicsit hül utána tálcára borítom!A formám mérete:20x12-es püspökkenyér forma Karácsonykor szoktam sütni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.