4 tojássárgája
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
10 dkg darabos dió
15 dkg liszt
4 tojásfehérje
késhegynyi szódabikarbóna
kis marék darabokra tört keserű csokoládé
10 szem cseresznyebefőtt
ananászdarabok
a bevonáshoz 10 dkg étcsoki, 2 evőkanál olaj.
Péter Jánosné receptje
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a mazsolát, a diót, a cseresznyét, az ananászt, a szódabikarbónás lisztet, a csokoládét, végül a keményre vert tojáshabot.
Zsírozott, lisztezett formában lassú tűzön megsütjük..
Amikor kihűlt, a tetejére teszünk cseresznyeszemeket, leöntjük csokoládéval. A képen látható mennyiség kétszeres adag, az egyikbe tettem 1 evőkanál kakaóport.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.