Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 14 hétfő Tibor névnapja

Főoldal » Purdingos almás sütemény

felvitel dátuma: 2011-07-19 21:35:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1437
részletes recept
Purdingos almás sütemény
Hozzávalók 12 személyre:

Tészta:

Kb 1kg alma (tepsi méretétől függően)

20dkg liszt

18 dkg porcukor

4-5 tojás

5evőkanál víz

1 evőkanál keserű kakaópor

fél zacskó sütőpor

1 zacskó van.cukor

 

Krém:

5dl tej

2 csomag van.puding

25dkg Rama

18 dkg porcukor

 

Teteje:

1 tábla tortabevonó  vagy bármilyen csokis krém ( Énnégerkocka tetejének a receptjével csináltam )

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Az almát megpucolom,kicsutkázom és a fél almagerezdeket a fólióval bélelt tepsibe teszem. Minél szorosabban legyenek az almák. Előmelegítem a sütőt.

A tojássárgákat a vízzel és a van.cukorral kikeverem. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Hozzákeverem a sütőporos lisztes keveréket és a felét az almákra öntöm. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és beleöntöm a tepsibe. 180 fokon kb. 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Megfőzöm a pudingot és megvárom ameddig langyosra hűl. Közben a Ramat a porcukorral habosra verem, majd beleöntöm a pudingot és csomómentesre keverem. Ezt a krémet a rátesszük a megsült lapra. (Ha az alma nem jönne fel és alul marad, akkor érdemes megfordítani, hogy a tészta legyen felül. Később könnyebben tálalható.)

Hűtőbe tesszük egy két órára és már fogyasztható is. Tetejére még meg nem kötött a csoki magozott és félbevágott cseresznye darabokat tettem, de akármilyen gyümölccsel helyettesíthető.

Jó étvágyat a süteményhez  ;) !

Szakács: Réki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*