Tészta:
Kb 1kg alma (tepsi méretétől függően)
20dkg liszt
18 dkg porcukor
4-5 tojás
5evőkanál víz
1 evőkanál keserű kakaópor
fél zacskó sütőpor
1 zacskó van.cukor
Krém:
5dl tej
2 csomag van.puding
25dkg Rama
18 dkg porcukor
Teteje:
1 tábla tortabevonó vagy bármilyen csokis krém ( Én a négerkocka tetejének a receptjével csináltam )
Az almát megpucolom,kicsutkázom és a fél almagerezdeket a fólióval bélelt tepsibe teszem. Minél szorosabban legyenek az almák. Előmelegítem a sütőt.
A tojássárgákat a vízzel és a van.cukorral kikeverem. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Hozzákeverem a sütőporos lisztes keveréket és a felét az almákra öntöm. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és beleöntöm a tepsibe. 180 fokon kb. 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Megfőzöm a pudingot és megvárom ameddig langyosra hűl. Közben a Ramat a porcukorral habosra verem, majd beleöntöm a pudingot és csomómentesre keverem. Ezt a krémet a rátesszük a megsült lapra. (Ha az alma nem jönne fel és alul marad, akkor érdemes megfordítani, hogy a tészta legyen felül. Később könnyebben tálalható.)
Hűtőbe tesszük egy két órára és már fogyasztható is. Tetejére még meg nem kötött a csoki magozott és félbevágott cseresznye darabokat tettem, de akármilyen gyümölccsel helyettesíthető.
Jó étvágyat a süteményhez ;) !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.