Még sohasem készítettem puncstortát, pedig az első számú kedvencem ! Tetszik a recepted, Aranka, így megpróbálkozom én is hamarosan.
Hozzávalók:
1 db kerek, sárga 6 tojásos piskótatorta
4 evőkanál rum
1 dltej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 dlerős feketekávé
10 dkg vaj / margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
6-7 dkg mazsola
5 dkg málnalekvár
Tetejére:
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp
2 dltejszín
A torta tetejéről levágunk egy 2 cm – es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon 1.5-2 cm vastag pereme.
A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, a kivájt törmeléket pedig elmorzsoljuk.
A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízfürdőben állandó keveréssel besűrítjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót, 5 dkg mazsolát, és a maradék rumot.
A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük felforrósított lekvárral, és pár órára (vagy másnapig még jobb), hideg helyre tesszük.
Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével (nem habot készítünk!), és megfestjük szörppel.
A tortát rácsra helyezve bevonjuk a mázzal, és száraz, hűvös helyen hagyjuk megkötni.
Tálalás előtt a kemény habbá vert tejszínnel, csillagcsőrös mintázó-idommal kidíszítjük, a rózsákba egy-egy szép mazsolaszemet illesztünk.
Hideg vízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.