Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Torta ételek recept » Puncstorta

felvitel dátuma: 2011-04-28 09:55:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1238
részletes recept
Puncstorta
Hozzávalók 1 személyre:

egy 19 cm átmérőjű formához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 puncspuding
  • 4 dl tej
  • 1 margarin (25 dkg)
  • 20 dkg cukor
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát, két újságlapra, vagy sütőpapirra, és belisztezzük picit. 
Elkészitjük a piskótánkat.
A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
 Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal.
Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát.
Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb. 
30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, átforditjuk és lehúzzuk a papirt.
Ott hagyjuk kihűlni, azután hidegen vágjuk ki a formából.

3 szeletre vágjuk és a következő krémmel töltjük.
A 4 dl tejben megfőzzük a pudingot, cukor nélkül, majd ha kihűlt, lekaparjuk a bőrét egy kanállal, és habverővel belekeverjük a cukorral habosra kevert margarinba.
Töltjük vele a tortánkat, a diszités pedig a fantáziánkra van bizva.

Jó étvágyat kivánok hozzá!!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*