Tészta
25 dkg Ráma margarin
20dkg porcukor
6 tojás sárgája
1 cs sütőpor
60 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
Krémhez
2 cs puncs puding
10dkg cukor
5 dl tej
6 tojás fehérje
500 g tejföl
2 evőkanál sütő rum
Tetejére
vanília ,porcukor
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgájával kikeverem a cukrot ,majd a puha vajat is bele keverem.
Bele adagolom a lisztet és a sütőport ,finomra kidolgozom és végül a tejföllel ,átgyúrom .
Könnyen gyúrható tésztát kapok ,amit két részre osztok .
Egyik felét a tepsi aljára 32x38 cm nyomkodom.
Krémhez ezután a pudingokat felfőzöm a cukorral,a tejjel és picit hagyom hűlni. De még langyosan belekeverem a tejfölt.
A tojások fehérjét habbá verem és ezt óvatosan beleforgatom a krémbe .
A tepsibe nyomkodott tésztára egyenletesen elosztom ezt a krémet .
Tetejét tetszőlegesen berácsozzuk a tészta másik felével.
Én kinyújtottam és egyformára vágva raktam rá a rácsokat.
Előmelegített 170 fokos sütőben sütöttem 35 percet .
Hagyjuk picit kihűlni ,majd kockára vágva ,vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.