Tészta:50dkg liszt, 1cs sütőpor, 20dkg cukor, 2db tojás sárgája, 1 kisdoboz tejföl, 20dkg zsír
Töltelék:10dkg darált dió, 15dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 1 e.k kakaópor, 0,5dl rum, 1dl víz, baracklekvár ízlés szerint
Máz:::20dkg cukor, 1cs puncspudingpor, 2e.k olaj, 4e.k forró víz
A tészta alapanyait összedolgozzuk m, majd 3 egyenlő részre osztjuk.Lisztezett , zsírozott tepsi hátoldalán kisütjük.A z egyik lapot összetörjükés beáztatjuk a rumba.A töltelékhez vízből és cukorból szirupot főzünk .Hozákeverjük a diót, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a kakaóport, és a beáztatott tésztalapot.Megkenjük vele az egyik tésztalapot , és befedjük a másikkal.A mázhoz kikeverjük a cukrot a pudinggal a vízzel és az olajjal.Megkenjük a sütemény tetejét vele.Pár órát állni hagyjukés utána tálalhatjuk.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.