Szuper! :)
8 db tojás, 16 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, rumaroma, barack lekvár, piros ételszínezék vagy málnaszörp, vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját jól kikeverem a cukor felével. A lisztet összeszitálom a sütőporral, majd a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet váltogatva óvatosan belekeverem a tojáshabba. Kivajazott tepsibe sütőpapírt teszek belesimítom a piskótát és 160 C-on 20-25 percig vagy tűpróbáig sütöm. A sütőpapírt azonnal lehúzom a tésztáról, majd hagyom kihűlni. A tészta 1/3 részét apró darabokra tépkedem a másik felét kettévágom. A maradék cukorból és 1,5 dl vízből szirupot főzök amit forrás után lassú tűzön kb. 5 percig forralok hogy kicsit sűrűbb legyen. Ezután lehúzom a tűzről és belekeverem a vaníliát a rumaromát és a színezéket vagy szörpöt. A szörp és a rumaroma mennyisége egyéni ízlés kérdése. Az apróra tépkedett piskóta darabokat összekeverem 2 evőkanál lekvárral és a langyosra hűlt ízesített sziruppal. Összeforgatom és kicsit állni hagyom. A félbe vágott maradék piskóta mindkét felét vékonyan megkenem lekvárral, majd az alsó lapra terítem a szirupos tölteléket, végül befedem a másik piskótával. Néhány órát állni hagyom, majd leporcukrozva, csokiöntettel meglocsolva, esetleg fondanttal leöntve tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.