13 dkg kristály cukor
4 tojás sárgája
fél liter bor(rosé vagy fehér)
1 deci rum
1 citrom leve és reszelt héja
1/8 liter víz
2 evőkanál rum
A cukrot a borral, a deci rummal, a citrom levével és reszelt héjával és a tojások sárgájával egy edényben mérsékelt tűz felett habosra verem.
A forrástól számítva még 1-2 percig.
Leveszem a tűzről, beleöntöm a vizet és amíg ki nem hűl, még addig verem.
Nem kell állandóan verni.
Fagyasztóban félig megfagyasztom, aztán jól átkeverem, beleteszem a két evőkanálnyi rumot és készre fagyasztom.
Ezt az utóbbi műveletet, a keverést, amióta van fagylaltgépem, már abban csinálom, kb. 40 percig.
A fagylalt elkészült.
Nagyon érdekes, finom fagylalt, érdemes elkészíteni.
Szerintem ilyet venni nem lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.