Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 14 szerda Bonifác, Gyöngyi névnapja

Főoldal » puncs zsúr torta

felvitel dátuma: 2011-07-03 18:52:46       mai nézettség: 2       nézettség: 2129
részletes recept
puncs zsúr torta
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta:tojás,6db,kristály cukor 14dkg,liszt 17dkg,sütöpo0,5cs,víz 3cl,

Töltelék:meggy lekvár, kakaopor,2dkg,mazsola pár szem rumaroma fél üveg,puding 1cs, tej 3dl,porcukor12,5dkg ráma12,5dkg, marcipán 30dkg,

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Tészta:tojásokat szétvállaszuk fehérjébe a cukrot teszük  a sárgájába a sütöport és vizet fölverjük mind kettöt összekeverjük a lisztel együtt,majd egy kicsi karikába teszek a maszábol a többit sütöpapira teszem és elkenem, sütöm 170fokon

Töltelék: ha kihült a piskota kivágom a karikábol három felé vágom a piskotát az alját megkenem lekvárral,és visszahejezem rá a karikát,a közepét a piskotának és amásik piskotalapot amit sütötönk  beleteszük egy tálba ráteszem a mazsolát a rumaromát,1kanál lekvárt,a kakaoport,a tejet a pudingal megfözöm és a porcukrot a rámával kikeverem majd ha kihül a puding összekeverjük a kettöt,egy kevés krémet hagyunk a tetejére és oldalára,a töbit a piskotához rakjuk és jol össze gyurjuk,ez lesz a tőltelék amit a piskotára rakunk majd a tetejét megkenyük lekvárral és ráteszük,30percre hütöbe lehet rakni.Ezután kivágjuk a karikábol,rákenjük a krémet a tetejére és oldalára, picit hütöbe teszük majd a készen vett marcipánt  beszínezem  kinyujtom és a tortát áthuzom velle majd díszitem virágokkal,Jó étvágyat!

Szakács: Rencsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Haspók 2011 július 3

Ó,nagyon aranyos:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*