Egy cukrásztól nem is vártam mást!!Nagyon szép,és biztos finom is!:-) Ügyes vagy!
Piskótához:
10 db tojás
30 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
4 csomag puncs ízű pudingpor
1 liter tej
30 dkg kristálycukor
50 dkg margarin
kevés piros ételfesték
Díszítéshez:
kókuszreszelék, színes cukordara, marcipán vagy fondant kis virágok és levelek
Piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3 részével, a sárgáját a maradék cukorral habbá verjük. A felvert sárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd ehhez keverjük a lissztel elkevert sütőport. Ezt óvatosan fakanállal elkeverjük és sütőpapírral kibélelt téglalap alakú tepsibe öntjük, elkenjük egyenletesen. Előmelegített sütőben kb. 190°C-on 45 percig sütjük.
Krém:
A pudingokat egy tálba tesszük, kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk majd ehhez adjuk a pudingpépet. A margarint kihabosítjuk és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingot. Kevés piros ételfestéket adhatunk hozzá, hogy ne legyen fakó.
A piskótát 3-ba vágjuk és betöltjük a krém egy részével de hagyjunk a díszítéshez is. Hűtőben hagyjuk állni, majd kenjük át a külsejét, oldalát panírozzuk kókuszreszelékkel. Tetejére átlósan húzzunk csíkokat majd ellenkező irányba is, végül a széleit díszítsük krém tuffokkal. Körbe szórjuk meg a színes cukorral és díszítsük a virágokkal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.