Piskótához:
· 4 db tojás, szétválasztva
· 4 ek víz
· 4 ek porcukor
· 4 ek liszt
Töltelékhez:
· a piskóta kb. 1/3 része
· 2 ek baracklekvár
· 3 ek cukor
· 1 ek kakaópor
· 5 dkg vaj
· 1 tk rum (nálam rumaroma)
· 2 ek víz
Tetejére:
· 1 tk rumaroma
· 2 ek víz
· porcukor
· tejcsokoládé (lereszelve)
használhatunk Dr Oetker cukormázat is !
1. A tészta hozzávalóiból bekeverjük a piskótatésztát.
2. A muffinsütőt kibéleljük papírokkal, és belekanalazzuk a tésztát. (kb. 18 kis muffin)
3. Előmelegített sütőben megsütjük a kis piskótáinkat.
4. Amikor kihűlt a tészta, a 12 db süti közepét kivágjuk/kaparjuk, a többit sütit elmorzsoljuk. Ez a kiszedett, elmorzsolt tészta egy külön tálba kerül, és ehhez keverjük a töltelék többi hozzávalóját.
5. A muffinok mélyedéseibe (ahonnan az előbb kikapartuk a tésztát) belekanalazzuk a tölteléket, a tetejét elsimítjuk.
6. Elkészítjuk a cukormázat: a vizet, a rumaromát és annyi porcukrot elkeverünk, hogy sűrű, folyós állagú mázat kapjunk. Ezzel megkenjük a muffinok tetejét.
7. Ha szeretnénk, csokoládéval díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.