Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Pulykával Töltött karalábé

felvitel dátuma: 2011-05-30 16:08:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1966
részletes recept
Pulykával Töltött karalábé
Hozzávalók 3 személyre:

3 db zsenge karalábé
20 dkg pulykamell ( darált )
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
1.25 dl tyúkhúsleves ( kockából is lehet készíteni leves lét )
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk, megmossuk.
Mikróhullámú edénybe edénybe ültetjük, lefedjük, és 600 Watton 15 percig pároljuk.
Hadjuk kihülni.
A pulykamellt ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, és finomra reszeljük.
Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük.
A karalábékat vájóval ( kiskanállal ) kivájjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljon.
Két ek. karalábé forgácsot finomra vágunk és a töltelékhez adjuk.
Megtöltjük vele a kivájt karalábékat,visszatesszük az edénybe, aláöntjük a levest, mellészórjuk a maradék karalábé forgácsot, lefedjük és még 20 percig 600 Watton pároljuk.
A petrezselymet megmossuk, összevágjuk apróra, a tejfölhöz adjuk és összetúrmixoljuk.
Kivesszük a karalábékat az edényből, és a levest a karalábé forgáccsal együtt a petrezselymes tejfölhöz adjuk, és botmixerrel az egészet habosra túrmixoljuk.

A karalábékat bevonjuk a mártással és petrezselyemmel díszítjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*