3 db zsenge karalábé
20 dkg pulykamell ( darált )
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
1.25 dl tyúkhúsleves ( kockából is lehet készíteni leves lét )
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
A karalábét meghámozzuk, megmossuk.
Mikróhullámú edénybe edénybe ültetjük, lefedjük, és 600 Watton 15 percig pároljuk.
Hadjuk kihülni.
A pulykamellt ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, és finomra reszeljük.
Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük.
A karalábékat vájóval ( kiskanállal ) kivájjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljon.
Két ek. karalábé forgácsot finomra vágunk és a töltelékhez adjuk.
Megtöltjük vele a kivájt karalábékat,visszatesszük az edénybe, aláöntjük a levest, mellészórjuk a maradék karalábé forgácsot, lefedjük és még 20 percig 600 Watton pároljuk.
A petrezselymet megmossuk, összevágjuk apróra, a tejfölhöz adjuk és összetúrmixoljuk.
Kivesszük a karalábékat az edényből, és a levest a karalábé forgáccsal együtt a petrezselymes tejfölhöz adjuk, és botmixerrel az egészet habosra túrmixoljuk.
A karalábékat bevonjuk a mártással és petrezselyemmel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.