Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Pulykaszárny petrezselymes burgonyával ,párolt ká

felvitel dátuma: 2011-10-26 14:20:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1951
részletes recept
Pulykaszárny  petrezselymes burgonyával ,párolt ká
Hozzávalók 4 személyre:

2 pulykaszárny , szárnyasfűszerkeverék ,1 fej hagyma , kevés margarin . 2 kisebb sütőzacskó

 

kb 1kg burgonya , petrezselyemzöld , pici olivaolaj .

 

1 kisfej lila káposzta , pici ,cukor , ecet .pici olaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:

A pulyka szárnyakat ketté vágom ,( közép és szárnytő )

Alaposan át mossuk , sózzuk , bekenjük fűszersóval , le fedjük és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk hogy át járja a fűszer .

Másnap sütőzacskóba rakjuk  , bele karikázunk egy fej vörös hagymát .    teszünk bele  pici margarint  és lezárjuk a zacskót . Elő melegített sütőben  bő 1 órát sütjük , majd szét nyitjuk és pirosra sütjük .

A burgonyát sós vízben meg főzzük , le szürjük . Kevés oliva olajat öntünk 1 serpenyőbe  ,  pici hagymát vágunk  belerárakjuk a burgonyát ,és a petrezselyem zöldet ,és össze sütjük .

A káposztát le szeleteljük ,enyhén sózzuk . Hagyjuk állni 1 órát .A nélkül hogy ki nyomkodnánk  feltesszük párolódni , öntünk alá  egy jó dl vizet teszünk bele néhány szem köményt , lefedjük , sűrűn kevergetjük   . Mikor már majdnem meg puhult a káposzta ,kevés cukorral ,és ecettel ízesítjük és igy készre sütjük .

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 október 26

Ennivalóan néz ki!:))

0/10 marcsi 2029 2011 október 26

Köszike . Hát mi meg is ettük . :):)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*