Nagyon klassz, ezt a pezsgős verziót kipróbálom:)
1 kg pulyka felsőcomb csont nélkül
1 kis fej lilakáposzta
1 kis fej fejes káposzta
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek.kristály cukor
2 dl édes pezsgő
egész kömény
grill fűszer
só
majoránna
ecet ízlés szerint
2 ek.libazsír
Előkészítés: A pulykacombot megmossuk, befűszerezzük a grill fűszerrel, köménnyel, majoránnával és a sóval. Ezt megtehetjük előző nap is. A káposztákat és egy fej vöröshagymát vékonyra szeletelünk. Elkészítés: A pulykacombot a zsiradékkal tepsibe helyezzük, mellé tesszük a fokhagymát és egy fej négyfelé vágott vöröshagymát, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve k.b. 40 percig sütjük, 160-180 fokon. A fóliát levéve további 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra pirítjuk. Közben egy lábosban kevés olajon arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt hagymát és elkeverjük /óvatosan mert könnyen meg ég/. Rátesszük a káposztát, sózzuk, köménnyel fűszerezzük és ráöntjük a pezsgőt. Ha a káposzta megpuhult ecettel ízesítjük ízlés szerint.
Tálalás: A pulykát felszeleteljük és a káposztával tálaljuk. Köretnek főtt burgonya vagy hagymás törtburgonya illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.