Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Pulykasült pezsgős káposztával

felvitel dátuma: 2011-12-20 16:07:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2740
részletes recept
Pulykasült pezsgős káposztával
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg pulyka felsőcomb csont nélkül

1 kis fej lilakáposzta

1 kis fej fejes káposzta

2 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2 ek.kristály cukor

2 dl édes pezsgő

egész kömény

grill fűszer

majoránna

ecet ízlés szerint

2 ek.libazsír

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A pulykacombot megmossuk, befűszerezzük a grill fűszerrel, köménnyel, majoránnával és a sóval. Ezt megtehetjük előző nap is. A káposztákat és egy fej vöröshagymát vékonyra szeletelünk. Elkészítés: A pulykacombot a zsiradékkal tepsibe helyezzük, mellé tesszük a fokhagymát és egy fej négyfelé vágott vöröshagymát, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve k.b. 40 percig sütjük, 160-180 fokon. A fóliát levéve további 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra pirítjuk. Közben egy lábosban kevés olajon arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt hagymát és elkeverjük /óvatosan mert könnyen meg ég/. Rátesszük a káposztát, sózzuk, köménnyel fűszerezzük és ráöntjük a pezsgőt. Ha a káposzta megpuhult ecettel ízesítjük ízlés szerint.

Tálalás: A pulykát felszeleteljük és a káposztával tálaljuk. Köretnek főtt burgonya vagy hagymás törtburgonya illik hozzá.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 december 20

Nagyon klassz, ezt a pezsgős verziót kipróbálom:)

10/10 Greiner Eva 2011 december 23

Ez biztos hogy nagyon finom. A gyerekek jönnek az ünnepek között jo alkalom kiprobalni.Pezsgövel meg nem ettem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*