Pulykasülthöz:
1 kg felső pulykacomb csonttal és bőrrel
szárnyas fűszerkeverék
pár gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Köles-rizibizihez:
1,5 dl/ hántolt koles
3 pohár víz
1/2 fej felkockázott vöröshagyma
olaj a pirításhoz
csipetnyi ételízesítő
270 gr.borsó/ lehet konzerv is
A húst jól megmossuk, a csont mentén felhasítjuk, hogy jobban átsüljön.
Beszórjuk a fűszerkeverékkel, majd a forró olajon gyorsan megpirítjuk, mellédobjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket, befedjuk és hagyjuk párolódni.
Közben egy másik edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott és lecsepegtetett kölest. Felöntjük három pohár vízzel, adunk hozzá ételízesítőt, majd pár perc forrás után kikapcsoljuk alatta a gázt.
Mire a hús megsül, addig a köles felszívja a vizet, így hozzáadhatjuk a lecsurgatott borsót.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.