Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pulykasült köles-rizibizivel

felvitel dátuma: 2018-11-18 09:03:56       mai nézettség: 3       nézettség: 2433
részletes recept
Pulykasült köles-rizibizivel
Hozzávalók 5 személyre:

Pulykasülthöz:

1 kg felső pulykacomb csonttal és bőrrel
szárnyas fűszerkeverék
pár gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

Köles-rizibizihez:

1,5 dl/ hántolt koles
3 pohár víz
1/2 fej felkockázott vöröshagyma
olaj a pirításhoz
csipetnyi ételízesítő
270 gr.borsó/ lehet konzerv is

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A húst jól megmossuk, a csont mentén felhasítjuk, hogy jobban átsüljön.
Beszórjuk a fűszerkeverékkel, majd a forró olajon gyorsan megpirítjuk, mellédobjuk a pucolatlan fokhagymagerezdeket, befedjuk és hagyjuk párolódni.
Közben egy másik edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott  és lecsepegtetett kölest. Felöntjük három pohár vízzel, adunk hozzá ételízesítőtmajd pár perc forrás után kikapcsoljuk alatta a gázt.
Mire a hús megsül, addig a köles felszívja a vizet, így hozzáadhatjuk a lecsurgatott borsót.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*