Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pulykasaláta olajbogyóval

felvitel dátuma: 2011-02-09 12:23:59       mai nézettség: 3       nézettség: 2064
részletes recept
Pulykasaláta olajbogyóval
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg főtt pulykahús
2 zeller
Só ízlés szerint
1 dl Olíva olaj
Ecet ízlés szerint
1 kis üveg majonéz
2 ek tejföl
Mustár ízlés szerint
1 db Citrom
Bors ízlés szerint
2 db Saláta
Olajbogyó díszítéshez
1 db Paprika
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A kihűlt, főtt pulykahúst metéltre vágjuk, belerakjuk egy tálba és ízlés szerint megsózzuk.
Kevés olajjal és ecettel meglocsoljuk és néhány órán át hűtőben tartjuk, közben megkeverjük.
A zellert meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, tiszta konyharuhába csavarjuk és azt is a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonéz felét tejföllel összekeverjük, mustárral, citromlével ízesítjük majd beleforgatjuk a zellert és a jól lecsöpögtetett pulykahúst.
Tányérra salátalevelet teszünk és erre halmozzuk a salátát. A maradék majonézt a tetejére kanalazzuk, és citrom karikával, olajbogyóval, szeletelt paprikával  díszítjük.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*