80 dkg főtt pulykahús
2 zeller
Só ízlés szerint
1 dl Olíva olaj
Ecet ízlés szerint
1 kis üveg majonéz
2 ek tejföl
Mustár ízlés szerint
1 db Citrom
Bors ízlés szerint
2 db Saláta
Olajbogyó díszítéshez
1 db Paprika
A kihűlt, főtt pulykahúst metéltre vágjuk, belerakjuk egy tálba és ízlés szerint megsózzuk.
Kevés olajjal és ecettel meglocsoljuk és néhány órán át hűtőben tartjuk, közben megkeverjük.
A zellert meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, tiszta konyharuhába csavarjuk és azt is a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonéz felét tejföllel összekeverjük, mustárral, citromlével ízesítjük majd beleforgatjuk a zellert és a jól lecsöpögtetett pulykahúst.
Tányérra salátalevelet teszünk és erre halmozzuk a salátát. A maradék majonézt a tetejére kanalazzuk, és citrom karikával, olajbogyóval, szeletelt paprikával díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.