1kg pulykamell, 35-40dkg darált sertés hús, 2-2db fokhagyma és vöröshagyma,1 szál újhagyma, 2db zsemle, 2db zöldpaprika, 1db paradicsom, petrezselyemzöld, 1db sárgarépa ,0,5dkg margarin, 2dl olaj,só,bors,piros füszerpaprika ,1,5kg burgonya.
A mellszeleteket finoman klopfoljuk,sózzuk,borsózzuk,mig áll a darálthúshoz a füszerezést elkészítem: 0,5dl olajon megfuttatok 1gerezd fokhagymát és egy kisebb vöröshagymát,beledarabolok 1db zöldpaprikát,együtt sütöm 2-3 percig,só,bors és pirospaprika jön bele,-kihűtöm,addig a két db megáztatott és kinyomkodott zsemlét a darált húshoz adom ,beleütöm az 1db tojást és hozzáadom a kihült füszereket,összedolgozom és a húsokra kenem-feltekerem őket és a tepsiben megforrósitom a zsiradékot a tűzhely tetején és belerakom a göngyölteket,meglocsolom forró zsiradékkal így az összekapja a húsokat és benne maradnak a finom ízek,aláöntök 1 dl vizet,rászelek vöröshagymát,zöldpaprikát,paradicsomot és lefedve megsütöm 45 percig, 160 fokon.Amikor kész, tálra szedem a tekercseket, a tepsiben lévő szaftot kis lábasba öntöm adok hozzá 0,5 dl vizet és beforralom majd átszűröm-ez lesz a szaft, amivel tálaláskor meglocsolom majd. A körethez : meghámozom,kockára vágom és sós vízben megfőzöm a burgonyát, félreteszem egy serpenyőben a vajat és az olaj keverékét meglangyosítom ,beleszelem az újhagymát és a fokhagymát átpárolom,reszelek bele sárgarépát,só bors majd a burgonyát jénaiba lerakom úgy, hogy a sorokat ezzel a ragúval locsolom, tetejére répát reszelek és lefedve ,betolom a sütőbe,de csak addig amig jól átmelegszik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.