Fenséges kaja!!Gratulálok hozzá!Nagyon szép!!
1, 4 kg pulykamell egészben
100 gr füstölt szalonna, jó húsos
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 fej hagyma
1 deci száraz fehér bor
300 gr sampinyon gomba
2 evőkanál paradicsompüré
kevés kakukkfű
1 evőkanál liszt
1 tojás
1 tojás sárgája
só
bors
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
sütőpapír
A húst leöblítem, a fokhagymát megtisztítom, vékonyabb csíkokra vágom, a szalonna felét apró szeletekre vágom. A húst egy éles késsel megszurkálom, a hasadékokba belenyomkodom a szalonnát, a fokhagymát. Egy kiolajozott tepsire helyezem, megsózom. A többi szalonnát felszeletelem, ezzel beborítom a húst. A tepsibe a hús mellé 1 megtisztított, karikákra vágott hagymát rakok, aláöntöm a bort. A húst egy kanálnyi olajjal meglocsolom, először alufólia alatt, kb. háromnegyed órát, egy előmelegített 180 fokos sütőben, majd fólia nélkül, puhára sütöm. Ezután a húst teljesen kihűtöm, leszedem róla a szalonna szeleteket, melyeket a hagymával együtt félreteszek.
Közben kiveszem a hűtőből a leveles tésztát, hogy felengedjen.
Ezután elkészítem a gombás tölteléket:
A megtisztított gombát, a megtisztított hagymával, és a visszamaradt hagymával és szalonnával ledarálom. Egy kanálnyi olajon a pépet kb. 15 percig párolom, közben hozzáadom a paradicsom pürét is, meg a kakukkfüvet, egy csipet sót, borsot. Teljesen kihűtöm, azután hozzákeverem a tojást és a lisztet.
A leveles tészta két darabját kinyújtom, egy lisztezett deszkán, a tésztákat kereszt- szerűen egymásra helyezem, közepét megkenem a gombapéppel. Erre helyezem a húst, amit a többi gombapéppel teljesen beborítok. A tésztába ügyesen becsomagolom a húst, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem, a tojás sárgájával megkennem, és előmelegített sütőbe tolom, sütöm 30 percig, 180 fokon.
Kicsit kihűlve szeletelem a húst. Burgonyapüré, vagy tejszínnel meglocsolt, megsózott sültburgonya illik hozzá. Jó étvágyat, ehhez az ízben igen pompás húshoz!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.