Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Pulykamell Wellington módra

felvitel dátuma: 2011-12-30 00:57:17       mai nézettség: 3       nézettség: 5912
részletes recept
Pulykamell Wellington módra
Hozzávalók 6 személyre:


1, 4 kg pulykamell egészben
100 gr füstölt szalonna, húsos
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 fej hagyma
1 deci száraz fehér bor
300 gr sampinyon gomba
2 evőkanál paradicsompüré
kevés kakukkfű
1 evőkanál liszt
1 tojás
1 tojás sárgája

bors

1 csomag mélyhűtött leveles tészta

sütőpapír

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 120 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A húst leöblítem, a fokhagymát megtisztítom, vékonyabb csíkokra vágom, a szalonna felét apró szeletekre vágom. A húst egy éles késsel megszurkálom, a hasadékokba belenyomkodom a szalonnát, a fokhagymát. Egy kiolajozott tepsire helyezem, megsózom. A többi szalonnát felszeletelem, ezzel beborítom a húst. A tepsibe a hús mellé 1 megtisztított, karikákra vágott hagymát rakok, aláöntöm a bort. A húst egy kanálnyi olajjal meglocsolom, először alufólia alatt, kb. háromnegyed órát, egy előmelegített 180 fokos sütőben, majd fólia nélkül, puhára sütöm. Ezután a húst teljesen kihűtöm, leszedem róla a szalonna szeleteket, melyeket a hagymával együtt félreteszek.
Közben kiveszem a hűtőből a leveles tésztát, hogy felengedjen.
Ezután elkészítem a gombás tölteléket:
A megtisztított gombát, a megtisztított hagymával, és a visszamaradt hagymával és szalonnával ledarálom. Egy kanálnyi olajon a pépet kb. 15 percig párolom, közben hozzáadom a paradicsom pürét is, meg a kakukkfüvet, egy csipet sót, borsot. Teljesen kihűtöm, azután hozzákeverem a tojást és a lisztet.
A leveles tészta két darabját kinyújtom, egy lisztezett deszkán, a tésztákat kereszt- szerűen egymásra helyezem, közepét megkenem a gombapéppel. Erre helyezem a húst, amit a többi gombapéppel teljesen beborítok. A tésztába ügyesen becsomagolom a húst, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem, a tojás sárgájával megkennem, és előmelegített sütőbe tolom, sütöm 30 percig, 180 fokon.
Kicsit kihűlve szeletelem a húst. Burgonyapüré, vagy tejszínnel meglocsolt, megsózott sültburgonya illik hozzá. Jó étvágyat, ehhez az ízben igen pompás húshoz!
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 30

Fenséges kaja!!Gratulálok hozzá!Nagyon szép!!

0/10 Renáta 2011 december 30

Ügyes vagy! Szép!Erről az ételről Mindig a Mister Stokes jut eszembe a Csengetett Mylord című filmből!Az Ő kedvence volt a Wellington bélszín,biztos pulykából is fincsi!! :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*