8 db. kisütött palacsinta
Hozzávalók töltelék:
15 dkg. pulykamell sonka
2 ek. tejföl
2 db. tojássárgája
( a fehérjét a panírozáshoz felhasználhatjuk)
Hozzávalók panírozáshoz:
3 db egész tojás
( a maradék fehérjét is hozzáadhatjuk, ekkor elég 2 egész tojás )
liszt
zsemlemorzsa
Hozzávalók sütéshez:
olaj
Hozzávalók mártás:
500 g. tejföl
3 ek. majonéz
3 ek. mustár
jó csipet só
őrölt bors
csipet édesítő( cukor)
Elkészítés:
A pulykasonkát apróra vágjuk, beletesszük a tejfölt és a tojások sárgáját, jól összekeverjük, megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, lisztbe - felvert (sózott) tojásba,- zsemlemorzsába forgatjuk és felmelegített olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, hűtjük.
Tetszés szerint rizskörettel tálaljuk, a mártással meglocsoljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.