Mindig lenyűgöz ez a sok finom étel:)
4 szelet pulykamell
1 kg gyümölcs vegyesen /alma,narancs,banán,stb../
vagy konzerv gyümölcs /én trópusi mixet és almát használtam/
só
szárnyas fűszer
olíva olaj
1 ek.kristály cukor
1/2 dl jó minőségű rum
Előkészítés: A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Ha konzerv gyümölcsöket használunk, akkor leszűrjük a levét. A friss gyümölcsöket felkockázzuk.
Elkészítés: A pulykamell szeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük. Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon a cukrot arany barnára pirítjuk. Rádobjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk). A tűzről levéve ráöntjük a rumot, és meggyújtjuk, hogy az alkohol kiégjen belőle. Óvatosan, mert belobban és színtelenül ég!! Tálalásnál a gyümölcsöket a hús mellé halmozzuk. Köretnek tehetünk mellé rizst vagy főtt burgonyát. Gyerekek is fogyaszthatják mert az alkohol kiég belőle csak az aromája marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.