otletes! kiprobalom!
60 dkg pulykamell filé
15 dkg aszaltszilva
8 szelet bacon szalonna
só, bors ízlés szerint
1 dl vörösbor
Áfonyamártás:
0,5 l húslé
0,5 dl vörösbór
4 dkg liszt
2 ek. áfonya lekvár
só cukor ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bacon szalonnára ráhelyezzük a pulykamellet majd az előzőleg vörösborban beáztatott aszalt szilvát is és feltekerjük és összetűzzük hústűvel vagy fogvájóval.
Egymás mellé helyezzük a tepsiben, letakarjuk alufóliával, és megsütjük.
Mielőtt véglegesre sütjük levesszük az alufóliát és mepirítjuk.
Áfonyamártás:
A lisztet szárazon barnára pirítjuk, húslével felöntjük állandó keverés felforraljuk.
Sóval, vörösborral ízesítjük, hozzákeverjük a lekvárt és összeforraljuk ( ha szükséges húsléval lehet higítani )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.