Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Pulykamáj hercegnő burgonyával

felvitel dátuma: 2014-03-28 16:16:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1383
részletes recept
Pulykamáj hercegnő burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:

½ kg pulykamáj
100 g Baconszalonna
5 dkg ráma
5 dkg céklasaláta ( vagy más savanyúság )

Hercegnő burgonya Hozzávalói:

½ kg burgonya
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
pár csipetnyi őrölt bors  (fehér )
pár csipetnyi szerecsendió
pár csipetnyi
2 db tojás

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A májat betekerjük a Bakon szalonnába.
Egy jénait rámával kikenünk és előmelegített sütőbe sütjük úgy, hogy a szalonna kissé legyen piros.

Hercegnő burgonya elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, vízben megfőzzük, majd megtörjük
Hozzákeverjük a tojás sárgákat, a vajat, fűszereket és utoljára a tojás fehérjének kemény habját.

Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk
Addig sütjük 200 fokon, amíg a külseje ropogós nem lesz. (kb. 25 perc)
( Én a sütőpapírt egy ek. olajjal kikenem )

Céklával vagy savanyúságal tálalom.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*