½ kg pulykamáj
100 g Baconszalonna
5 dkg ráma
5 dkg céklasaláta ( vagy más savanyúság )
Hercegnő burgonya Hozzávalói:
½ kg burgonya
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
pár csipetnyi őrölt bors (fehér )
pár csipetnyi szerecsendió
pár csipetnyi só
2 db tojás
A májat betekerjük a Bakon szalonnába.
Egy jénait rámával kikenünk és előmelegített sütőbe sütjük úgy, hogy a szalonna kissé legyen piros.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, vízben megfőzzük, majd megtörjük.
Hozzákeverjük a tojás sárgákat, a vajat, fűszereket és utoljára a tojás fehérjének kemény habját.
Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk.
Addig sütjük 200 fokon, amíg a külseje ropogós nem lesz. (kb. 25 perc)
( Én a sütőpapírt egy ek. olajjal kikenem )
Céklával vagy savanyúságal tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.