Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Pulykahusos rakott krumpli

felvitel dátuma: 2017-10-18 10:35:23       mai nézettség: 2       nézettség: 670
részletes recept
Pulykahusos rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
60 dkg pulyka felsőcomfilé
3 dl tejföl
2 dl joghurt
1 db tojás
5 ek. oliva olaj
ízlés szerint Toszkán fűszerkeverék (egyenlő arányban morzsolt zsálya, bazsalikom, oregánó, rozmaring)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt trappista
1 csipet őrölt kömény
1 kk. őrölt bors
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
A főzés igazándiból még előző este elkezdődik azzal, hogy a csíkokra vágott húst bepácoljuk. Ehhez egy tálba belekanalazzuk az olajat, megszórjuk a fűszerekkel, belereszeljük a fokhagymagerezdeket. A húst jól átforgatjuk rajta, majd lefedve betesszük a hűtőbe. Másnap sós vízben megfőzzük héjában a krumplit, ha kihűl kicsit, akkor megtisztítjuk. A tejfölt a joghurttal kikeverjük, megszórjuk sóval vagy ételízesítővel, őrölt borssal és egy csipet őrölt köménnyel.
 
A húst az alatta lévő fűszeres olajjal együtt forró wokba (vagy serpenyőbe) tesszük, és kicsit elősütjük. Nem kell neki sok idő, hamar elkészül. Az sem szükséges, hogy ropogósra süssük, hiszen úgyis puhul még a sütőben. Egy sütőtál alját vékonyan kikenjük olajjal, és belekarikázzuk a krumpli felét. Alaposan meglocsoljuk a mártás felével, majd rákanalazzuk szafttal együtt a húsfalatokat. Befedjük a maradék krumplival, majd rákanalazzuk a mártást is. Reszelt sajt zárja a sort, és irány a sütő. Fél óra alatt szépen összesülnek az ízek.
Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*