pulykamell 0,60 kg
gomba 0,40 kg
tejszín 6 dl
burgonya 0.30 kg
vöröshagyma 1 fej
só, őrölt bors ízlés szerint
párolt rizs körethez 0.30 kg
étolaj a sütéshez
friss zöldség a díszítéshez
A pulykamellet 16 x 3 dkg-os érmékre szeljük, sózzuk, borsózzuk, majd roston megsütjük.
A gombamártást elkészítjük:
Kevés finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sót, borsot és lepirítjuk, majd felöntjük tejszínnel.
Megtisztítjuk a burgonyát majd vékony szeletekre vágjuk és forró olajban kisütjük.
Rizst puhára főzzük.
Előmelegített tálon tálaljuk hasábburgonyával és rizzsel.
Mellé tesszük a pulykaérméket, és leöntjük a gombamártással.
Vajas petrezselymes burgonyával is tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.