Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pulykacomb szaftos hagymás krumplival.

felvitel dátuma: 2015-09-19 18:06:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1443
részletes recept
Pulykacomb szaftos hagymás krumplival.
Hozzávalók 10 személyre:
6 db. pulyka alsócomb, (1 szárny is volt köztük)
1 fej fokhagyma
1 szelet füstölt szalonna (ujjnyi vastag)
só, 
3 kanál étolaj,
saját készítésű fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, durva bors, bazsalikom, őrölt füstölt paprika, citromfű) (Hasonló fűszerkeverék kapható a kereskedelemben is)
 
 
2,5 kg. krumpli,
4 fej vöröshagyma, 
só, 
frissen őrölt bors, 
1 kanál étolaj,
a kisült pecsenye leve.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:
A pulykacombokat fokhagymagerezdekkel bőségesen megtűzdeljük, sózzuk, bedörzsöljük  fűszerkeverékkel. Keskeny pengéjű kés segítségével keresztben rést nyitunk rajta, amibe a kés pengéje mellett vékony szalonnacsíkokat húzunk. Sütőtálba, vagy tepsibe sorjázzuk, majd végig alufólia alatt megsütjük a combokat. (kb. 80 perc) A pecsenyezsír egy részét leöntjük a combokról.
 
 
Másik tálban, vagy tepsiben elkészítjük a hagymás, szaftos krumplit.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A hagymákat felcsíkozzuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, majd kevés olajjal összeforgatjuk. A tálban egyenletesen elosztjuk, ráöntjük a sült comb pecsenyezsírját is, majd fólia alatt a krumpli puhulásáig sütjük. A végén a fóliát levéve enyhén megpirítjuk.
 
A sült pulykacombot a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/09/pulykacomb-szaftos-hagymas-krumplival.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*