Fél csomag óriás kagyló tészta,
(Inter Spaarban kapható),
pulyka darálthús
(egy kagylóba én egy teáskanálnyit számoltam)
1 fej hagyma,
besamell mártáshoz:
4 dkg vaj,
1 kanál liszt,
4 dl tej só,
bors,
szerecsen dió egy kevés,
delikát,
reszelt sajt
Annyi kagylótésztát használtam amennyi egy tepsibe elfért.
Megfőzöm a kagyló tésztát sós vizben leszűröm majd kihűtöm.
Közben elkészítem a tölteléket!
A hagymát megpárolom és ráteszem a darált húst,párolom, fűszerezem.
Elkészítem a besamellt:a vajat megforósítom majd beleteszem a lisztet kicsit pirítom amíg átfehéredik,majd forró tejjel felengedem és sűrűre főzöm.
Megsózom és ízesítem szerecsen dióval.
Előkészítek egy tepsit belesorakoztatom a kagyló tésztát, mindegyikbe teszek egy kanálnyi húst a tetejére egy kis besamell mártást majd reszelt sajttal sütőbe téve rápirítom a sajtot!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.