Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pulyka húsleves

felvitel dátuma: 2018-11-25 19:48:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2319
részletes recept
Pulyka húsleves
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg pulyka hús
2 szál fehérrépa
1/4 zeller gumó
1/2 karalábé
1 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag  petrezselyem zöldje
szál sárgarépa
Házi delikát

20 szem fekete bors egészben
1 kg pulykahús
2 db pulykanyak
1 ek kacsazsír

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A  levesbe való zöldségeket megtisztítomhosszanti irányba négyfelé vágom a fehér és a sárgarépát, a burgonyát is megtisztítom, de egyben hagyom, akárcsak a többi zöldségféleséget a tisztításukat követőenezek után félreteszem
A pulykahúst, nyakat megtisztítom és hidegvízbe teszem, úgy 15-20 percre, kiáztatom.
Egy akkora fazekat amennyi levest akarok készíteni előveszem és belerakom a húst, nyakat, felengedem hidegvízzel, majd alágyújtok, sózom és fedő alatt megvárom amíg felforr.
Beleteszem a kacsazsírt.
Amikor felforrt a leves, akkor azonnal tedd a lángot takarékra és egy kisebb szűrővel folyamatosan szedd le a leves habját.
Ha nem habozod le a levest, és ne hagyd belefőni a habját, mert akkor zavaros lesz a levesed, ha viszont ügyesen leszeded a habját, akkor egy gyönyörű szép aranylóan csillogó leves fog rád és a vendégeidre mosolyogni
Amikor befejezted a leves lehabozását, tegyél a levesbe fekete bors szemeket, sózd utána ha kell, és zöldségeld be, magyarán, tedd az összes zöldséget a levesbe bele, fedd le félig és hagyjad, hogy gyöngyözve tovább forrjon a takarék lángon kb.1-1 1/2 órán keresztül

Ha a zöldségek jó puhák az azt jelenti, hogy elkészült a leves készen vagy a főzéssel, akkor húzd félre a levest, és hagyjad pihenni kb, 1/2 órát,e z alatt szépen leülepszik a leves és megnyugszik, óvatosan merd át egy leveses tálba.
De eközben is használj leves szűrőt, hogy a bors szemek fent akadjanak rajta, hiszen kinek hiányozna, hogy leves kanalazás közben, egy bors szemre harapjon.

Miután a levest többségét át merted a tálba,a zöldségek jönnek,óvatosan szed ki ezeket is tálba, és rakd szépen egymásmellé őket.

 

Egy villa segítségével szedd ki a pulyka húst  is egy tálba.

A maradék levest hagyd a fazékban,ne keverd össze a leveses tálban lévővel,majd csak akkor tedd meg ha már mindenki evett a folyékony aranyból

Tálaláskor mindenkinek a tányérjába  ízlés szerinti levestésztát,ami lehet csiga,cérna,kis kocka,csipetke bármelyik ajánlom.

Jó étvágyat

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*