Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Pulyka fasírt

felvitel dátuma: 2016-02-12 20:29:08       mai nézettség: 1       nézettség: 557
részletes recept
Pulyka fasírt
Hozzávalók 1 személyre:

30 dkg darált hús

3 db zsemle

1 tojás

1 hagyma+ 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)

1 alma+ 1 sárgarépa lereszelve

, bors, vegeta

bacon szalonna (25 dkg)

nyáron paradicsom, paprika

 

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A 3 zsömlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle és a zsemlét összekeverem a hússal, tojással, reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint. A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.

 Sütés:

 Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon szalonna csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek 1-2 csíkot. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.

Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit. A tepsiben lévő az dupla adag!

Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*