Ha csak ezt kapnám ebédre, már elégedett lennék. Koszike!
1 kg pulyka far-hát
2 db pulyka szárny
3 szál sárgarépa
3 szál fehér répa /gyökér/
1 zeller gumó
1 db karalábé
1/4 kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
só
ételízesítő
egész bors
csipet gyömbér
csipet szerecsendió virág
1 kk.sáfrányos szeklice
Leves betétnek:
cérnametélt
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A pulyka far-hátat leforrázzuk, leöblítjük.
Elkészítés: A far-hátat és a szárnyakat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot,vöröshagymát,fokhagymát,kelkáposztát, sót, borsot, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát állni, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.