Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Pulyka brassói

felvitel dátuma: 2011-12-30 09:30:21       mai nézettség: 1       nézettség: 2242
részletes recept
Pulyka brassói
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulyka felső comb csont nékül

1,5 kg burgonya

2 fej vöröshagyma

2 fej fokhagyma

15 dkg húsos füstölt szalonna

őrölt fekete bors

étolaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A pulykacombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*