Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Pulyka apró pecsenye kapros sajtszószban

felvitel dátuma: 2015-09-02 12:01:03       mai nézettség: 3       nézettség: 1566
részletes recept
Pulyka apró pecsenye kapros sajtszószban
Hozzávalók 4 személyre:
800 g. pulykacomb filé,
2 kis fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
kevés száraz fehérbor,
3 kanál főzőtejszín,
2 kanál tejföl,
100 g. reszelt sajt,
kis csokor friss kapor, (vagy 1 kávéskanál szárított)
kevés só,  
őrölt fehér bors,
kevés olíva olaj.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olíva olajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg! Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, fedő alatt, a hús puhulásáig párolom.
A reszelt sajtból, a tejszínből, és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, majd addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával. Mivel rengeteg tésztát nyertem beküldött receptjeimmel, a köret adott volt.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*