Van is itthon kukorica lisztem,kipróbálom!!:))Nagyon tetszik!!:)))
1 adaghoz:
2, 5 deci víz
3 púpozott evőkanál kukoricaliszt
só
a töltelékhez:
50 gr tömlős sajt
a kenéshez:
2 evőkanál tejföl (vagy finom natúr joghurt)
Tóth Klára barátnőm mondta el ezt a receptet, amit egy hete kóstolt Újtusnádon, ami, ugye Erdélyben van, én pedig ma este elkészítettem.
Mit mondjak: nagyon finom.
A forrásban lévő, megsózott vízbe fokozatosan belekeverem a kukoricalisztet, és addig főzöm kevergetve, míg az sűrű nem lesz.
Egy sütőpapírra kenem, egy nagyobb palacsinta nagyságú, fél centi vastag lepényt kapok.
Amikor már langyos, megkenem a sajttal, a papír segítségével összetekerem, a tetejét vastagon megkenem tejföllel, én most natúr joghurtot használtam, kicsit megsóztam, és már tálalható is.
Raktam mellé friss újhagymát, nagyon illett hozzá.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.