Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Puliszka tekercs

felvitel dátuma: 2012-06-08 00:51:44       mai nézettség: 2       nézettség: 2152
részletes recept
Puliszka tekercs
Hozzávalók 1 személyre:

1 adaghoz:

2, 5 deci víz
3 púpozott evőkanál kukoricaliszt


a töltelékhez:
50 gr tömlős sajt

a kenéshez:
2 evőkanál tejföl (vagy finom natúr joghurt)
 

Előkészületi idő: 2 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Tóth Klára barátnőm mondta el ezt a receptet, amit egy hete kóstolt Újtusnádon, ami, ugye Erdélyben van, én pedig ma este elkészítettem.
Mit mondjak: nagyon finom.
A forrásban lévő, megsózott vízbe fokozatosan belekeverem a kukoricalisztet, és addig főzöm kevergetve, míg az sűrű nem lesz.
Egy sütőpapírra kenem, egy nagyobb palacsinta nagyságú, fél centi vastag lepényt kapok.
Amikor már langyos, megkenem a sajttal, a papír segítségével összetekerem,  a tetejét vastagon megkenem tejföllel, én most natúr joghurtot használtam, kicsit megsóztam, és már tálalható is.
Raktam mellé friss újhagymát, nagyon illett hozzá.
Jó étvágyat!

 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 június 8

Van is itthon kukorica lisztem,kipróbálom!!:))Nagyon tetszik!!:)))

9/10 Évi 2012 június 8

Jó erős kéz kell a kikeveréséhez. Nekem a nagymamám csinált régen puliszkát. Én tejjel szerettem. Úgy emlékszem kukoricadarával is lehet csinálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*