...mentettem, köszi...
60dg kenyérliszt
400 gr savanyú tejfol
egy egész vaj
25 dg tehéntúró
1 kocka éleszto /4 dg/
1,5 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás a lekenéshez
szezámmag /sajt, koménymag....ki hogy szereti/
A hozzávalókat elozo nap alaposan osszedolgozzuk, egy éjszakára a hutobe tesszuk.
Másnap kivesszuk a hutobol, kb fél órát állni hagyjuk, majd két centi vastagra sodorjuk. Nem kell megijedni, kicsit lágyabb lesz a tészta, de nekem ez volt a célom. Pogácsákat szaggatunk belole, tetejét megkenjuk tojással, majd szezámmaggal megszórjuk.
Nekem 12 perc alatt 200 fokon légkeveréssel megsult.
Kiadós, finom és egyszeru pogácsa.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.