Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Pudingos-kivis batyuk Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-04-19 19:29:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1964
részletes recept
Pudingos-kivis batyuk Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:
Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Tante Fanny tésztát 5 peccel a készítés előtt kiveszem a hűtőből.

A pudingot elkészítem a Mesterszakács Nyeles 1l-es Főzőedényben, szokásos módon, de csak 3 kanál cukrot teszek bele.

Mikor langyosra hűlt bele keverek fél cs. zselatint.

A kivit megpucolom a  a TW zöldséghámozóval, és kockákra vágom TW kis késsel.

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

Kitekerem a tésztát a sütőpapír segítségével és a TW derelye vágóval 8 négyzetet vágok belőle.

A négyzetek közepére egy-egy kanál pudingot teszek, majd arra kis kockára vágott kivit.

A tészta széleit kötben megkenem felvert tojással.

Batyut formázok a tésztából és a sütőpapírral bélelt TW tepsibe rakom a pudingos tésztát.

Megkenem a tojással és 20 perc alatt készre sütöm.

Az Új Hullám porcukor szóróval megcukrozom.

A maradék pudingot kistányérokba adagolom és kivivel díszítem.

(Az egy csomag puding kb. 4 csomag tésztához elegendő.)

Ajánlott Tuppeware termékek:

 

  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1 l-es
  • TW Zöldséghámozó
  • TW Kis előkészítő kés
  • TW Szilikon Kenőecset
  • Ultra Plusz „tepsi”
  • Új Hullám Porcukor szóró
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*