Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Pudingos-diós csiga

felvitel dátuma: 2012-03-12 16:39:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3886
részletes recept
Pudingos-diós csiga
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta:

500 g liszt, 1 cs. vaniliáscukor, 2 egész tojás, 250 ml tejszin. 50 ml tej csipet , 25 g élesztő

Töltelék:

1 csomag főzős vaníliás puding,4 dl tej, 3 evőkanál cukor

6-7 evőkanál baracklekvár, 10 evőkanál darált dió, 1 evőkanál porcukor 

 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztből és a hozzávalókkal szokásos módon kelt tésztát készítünk. Háromszorosára kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk.

A pudingot felfőzzük és kihűtjük.

A téglalap alakúra nyújtott tészta felére rákenjük a pudingot, a másik felét megkenjük a baracklekvárral és megszórjuk a cukros dióval.

Feltekerjük mint a beiglit. (a pudigos felével kezdjük, az legyen belül.) A rudat kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és peremes tepsibe helyezzük.

Kb. fél órát langyos sütőben kelesztjük, majd 180-190 fokon 25 perc  alatt készre sütjük . A tetejét langyos cukros tejjel meglocsoljuk

Szakács: rozalindaa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*