Tészta:
500 g liszt, 1 cs. vaniliáscukor, 2 egész tojás, 250 ml tejszin. 50 ml tej csipet só, 25 g élesztő
Töltelék:
1 csomag főzős vaníliás puding,4 dl tej, 3 evőkanál cukor
6-7 evőkanál baracklekvár, 10 evőkanál darált dió, 1 evőkanál porcukor
A lisztből és a hozzávalókkal szokásos módon kelt tésztát készítünk. Háromszorosára kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk.
A pudingot felfőzzük és kihűtjük.
A téglalap alakúra nyújtott tészta felére rákenjük a pudingot, a másik felét megkenjük a baracklekvárral és megszórjuk a cukros dióval.
Feltekerjük mint a beiglit. (a pudigos felével kezdjük, az legyen belül.) A rudat kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és peremes tepsibe helyezzük.
Kb. fél órát langyos sütőben kelesztjük, majd 180-190 fokon 25 perc alatt készre sütjük . A tetejét langyos cukros tejjel meglocsoljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.