Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Pudingos-almás torta

felvitel dátuma: 2011-06-29 21:25:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1010
részletes recept
Pudingos-almás torta
Hozzávalók 12 személyre:

6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 kanál szódabikarbóna

1 kg alma, 2 cs.vaília puding, 1/2 liter víz, fahéj, citromlé, 3kanál cukor

1 doboz tejszínhab, habfixáló

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A 6 tojással piskótát sütünk.

Az almát lereszeljük és 2,5 dl vízzel megpároljuk, hozzákeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet.

A 2 cs.pudingot 2,5 dl vízzel elkeverjük és a párolt almához öntjük, majd sűrűre főzzük.

A piskótát elvágjuk és megtöltjük a pudingos almával.

A külsejét tejszínhabbal bevonjuk.

Csipet fahéjjal megszórjuk. Én még a tejszínhabra marcipán virágokat tettem, s ez lett édesanyám szülinapi tortája.

Ha csak vendégvárónak készítjük lehet téglalap alakúra is, én itt a tetején a tejszínt pogácsa szaggatóval mintáztam meg, s fel lehet kockákra szeletelni.

Szakács: Ilus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Poliak Jánosné 2011 június 30

ötletes.kevés hozzávalókkal,nem igényel különös kiadást és tudást.Gratulálok magdi

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*