Túró minden mennyiségben!!!!! Tortába,tésztára,palacsintába,dübbencsbe,.....bármibe..:) Nekem tetszik:) Fantasztikusan jól néz ki!!!!
150g liszt
2 ek porcukor
75g vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só
krémhez:
3 tojás
750g túró
250g cukor
1 és fél cs tejszines pudingpor
1 citrom leve
1 cs vanilincukor
0,5 l tej
150ml napraforgóolaj
vaj és gríz a forma kenéséhez
A tészta hozzávalóit:a lisztet, a tojássárgát, a sót, 1-2 ek hideg vizzel összeállítjuk az omlós tésztát.
A tortaformát kivajazom, grízzel megszórom és beleteszem az omlós tésztát és villával megszúrkálom, min. 30 percre a hűtőbe teszem Addig elkészítem a túrótölteléket
A tojásokat kettéválasztom.
Túró, 150g cukor,pudingpor, tojássárga, vanilincukor, citromlé és olaj összekeverem és közben apránként hozzáadom a tejet.
A folyékony masszát beleöntöm a tortaformába.
Előmelegített / 175°C/ sütőben 45-50 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjét 100g cukorral kemény habbá verjük.
A kész tortára kenjük, vigyázva, hogy a tetejétől kb. egy centiméterre legyen és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Amikor kész a habcsókot körben óvatosan elválasztjuk a tortaformától, hogy tudjon hűlni a sütink.
Hát igen, minimum 6 órát, de legjobb egész éjszaka hagyni, hogy kihűljön és összeérjen a süti.
De higyétek el megéri várni! Isteni finom! :)
Jó Étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.