Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Pudingos tejszínes almás lepény

felvitel dátuma: 2014-03-15 16:51:48       mai nézettség: 1       nézettség: 767
részletes recept
Pudingos tejszínes almás lepény
Hozzávalók 1 személyre:

A tésztához:

 

- 350 g fehérliszt

- 1 cs. szárított élesztő

- 2 dl langyos tej

- 8 dkg vaj

- 5 dkg cukor

- csipet só

 

Töltelékhez:

 

- 4 db közepes (savanykás) alma

- fél citrom leve

- 2 tojás (szétválasztva)

- 10 dkg cukor

- 10 dkg puha vaj

- 1 cs. vaníliás puding

- 2 dl tejszín

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzá adom a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat Robotgép spiráljával sima tésztává dagasztom. Akkor , ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.

 

Az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat és a cukorral habosra keverem, hozzá keverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Végül ebbe a masszába forgatom az alma szeleteket..

 

. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje. Légkeverés nélkül 180 C 30-35 perc.

 

Hideg vaníliasodó, vagy vaníliafagyival még finomabb.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*