A tésztához:
- 350 g fehérliszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 2 dl langyos tej
- 8 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 4 db közepes (savanykás) alma
- fél citrom leve
- 2 tojás (szétválasztva)
- 10 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 1 cs. vaníliás puding
- 2 dl tejszín
A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzá adom a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat Robotgép spiráljával sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.
Az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat és a cukorral habosra keverem, hozzá keverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Végül ebbe a masszába forgatom az alma szeleteket..
. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje. Légkeverés nélkül 180 C 30-35 perc.
Hideg vaníliasodó, vagy vaníliafagyival még finomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.