-25 dkg margarin
-25 dkg cukor
-1 vaniliacukor
-4 tojás
-pici só
-25 dkg liszt
-2 teáskanál sütőpor
-60 dkg rebarbara
A tetejére:
-2 csomag vaníliapuding
-8 dkg cukor
-700 ml tej
-3 doboz 25-30%-os tejszín (600 ml) (Magyarországon a Lidl-ben kapható) ha nincs akkor Maszkarpone is jó )
-a tejszínt krémszerü tehát nem kell felverni
A puha margarint habosra keverem a cukorral,vaníliacukorral,beleteszem az egész tojásokat , azzal is jól kikeverem majd belekeverem a sütőporos lisztet és kikent tepsíibe simítom.
A rebarbarát megmosom (nem hámozom meg) ,2 cm-es darabokra vágom és a süti tetejére szórom.Előmelegített sütőben 160 fokon kb 25 percig sütöm.
Megfőzöm a pudingot és hülni teszem ,mikor még langyos belekavarom a tejszínt .
Kiveszem a sütit ,rákenem a pudingos krémet és 15-20 percre visszateszem sülni addig mig szép piros lessz a teteje,Kiveszem és mikor teljesen kihült szeletelem.
Nem kell megijedni mikor kivesszük még kissé lágy,de mikor kihül megkeményedik .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.