28 dkg liszt
22 dkg vaj (hideg)
2 dl tejföl
kevés só
1 cs. vaníliás pudingpor
1/2 l tej
4 evők. cukor
1 tojás
A tészta hozzávalóit elkészítjük, majd két részre osztjuk egy nagyobbra (2/3), és egy kisebbre (1/3 részre). Mind a kettőt téglalap alakúra formázva, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A pudingot a tejjel, és cukorral megfőzzük a szokott módon. Kihűtjük teljesen. A nagyobb tésztát kinyújtjuk 30x40 cm-re, a pudingból egy-egy kanálnyi halmokat rakunk rá, a töltelék körüli részt felvert tojással megkenjük. A kisebbik tésztát kinyújtjuk 30x25-30 cm-re, rácsozóval mintázzuk, majd a töltelékes tésztára helyezzük úgy, hogy széthúzzuk. A közöket lenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk, hogy minden sütemény közepén legyen a pudingos töltelék. Tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket, majd 200 fokra előmelegített sütőben Kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.