Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Pudingos mézes babapiskótával

felvitel dátuma: 2011-09-14 23:09:08       mai nézettség: 1       nézettség: 3799
részletes recept
Pudingos mézes babapiskótával
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 ek. méz
  • 5 ek. tej
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 konyakmeggyaroma
  • 1 dl tej

A tetejére:

  • 100 g tortabevonó csokoládé
  • szórócukor
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a margarint, majd a tejet, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport, valamint a sütőporral elvegyített lisztet. Jól eldolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes méretű tepsiben mindkét lapot (lehet lisztezett tepsi hátoldalán is) kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
  2. Eközben a pudingport néhány evőkanál tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejes pudingot, sűrűre főzzük, aztán lehűtjük. Belekeverjük a porcukrot, majd a margarint.
  3. Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét. Egy tálban összekeverjük a tejet az aromával, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel megkent lapra rakosgatjuk. Erre ismét pudingot kenünk, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk, és megszórjuk cukorral/tortadarával.
  4. Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a mézes lap is megpuhuljon. Fogyasztás előtt tetszőlegesen kockákra, szeletekre, háromszögekre vágjuk.

Rendkívül mutatós, nagyon finom tészta, garantált sikervendégsereg előtt!

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 szeptember 15

Tényleg nagyon szép és az "alkatrészeit"látva biztos,hogy fincsi is!Hétvégén kipróbálom.Köszi!

0/10 Hani 2011 szeptember 15

Köszönöm szépen! Javaslom, hogy akár egy egész nap álljon szeletelés előtt a süti, mint a mézes krémesnél, mert idő kell, amíg a mézes tészta jól megpuhul.

0/10 Kiss katalin 2011 szeptember 15

Nagyon gusztusos, biztos finom !Ezt ki kell próbálni!

0/10 Hani 2011 szeptember 16

Köszönöm szépen!

0/10 anna51 2011 október 10

Nagyon finom sutemény. Én nem teszem hutobe a megtoltott sutit, egész éjjel csak a huvos spájzban pihen, hogy megpuhuljon. Gyakran készítem, de karamellás krémmel. A Tiédet is kipróbálom, mert nagyon finom lehet a recept szerint.

0/10 Hani 2011 október 13

Anna! Szerintem is jobb, ha spájzban pihen, mert másnapra még kicsit kemény volt. Többet kell vele így várni. Télen a mézes krémest a kamrában szoktam pihentetni, de amikor ezt készítettem, elég meleg volt, még a spájzban is.

0/10 merion 2011 december 22

en a babapiskotat rumaromas szorpbe (malna,eper)szoktam aztatni... nem csak mutatos, de finom is

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*