Hogy vágod fel az őzgerincet? Hosszában?
15 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg zsír
5 dkg mák
3 db tojás
1 dl tej
1 evőkanál sütőrum
1 csomag vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Krém
2 cs vaníliás főző puding
8 dl tej
25 dkg ráma
15 dkg cukor
Tetejére
tortabevonó csoki máz
A tojásokat üssük egy tálba, és keverjük habosra a cukorral és a vaníliával. Rakjuk hozzá a tejet, a sütőrumot,zsírt és az olvasztott vajat. Jól dolgozzuk össze, majd forgassuk bele a sütőporral és mákkal vegyített liszteket .Rétes liszt azért kell így lágyabb a tészta .
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt kettő őzgerinc formába és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 170 fokon 30 perc alatt. Mielőtt kivennénk a sütőből, teszteljük tűpróbával. Közben elkészítjük a pudingot megfőzzük a tejben.Ha kihűlt hozzáadjuk a cukorral kikevert rámát,krémes elegyet kapunk.Amikor a sütemény kihűlt felvágjuk és laponként megtöltjük a krémmel.
Tetejét csokimázzal leöntve hűtőben kicsit hagyjuk állni,majd enyhén sréhen vágva tálaljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.