Jajj, de szép lett!! Recept mentve! Biztosan ki fogom próbálni! Köszi!!
47 dkg liszt
4 dkg élesztő
3,5dl tej
1 mk só
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliacukor
2 db tojás
8 dkg puha margarin
Töltelék
1 cs vanília pudingpor
1 cs csoki pudingpor
7 dl tej
4 ek porcukor
2tk rum vagy aroma
Tetejére
1 db tojás
1 ek tej
Az élesztőt 1,5dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrot, porcukrot. Közepébe mélyedést nyomunk, beetesszük a megkelt élesztőt, a tojásokat, a puha margarint és a maradék langyos tejjel sima tésztává dolgozzuk. 35-40 percig kelesztjük.
A töltelékhez a vaníliás és a csokoládés pudingot a leírás alapján elkészítésjük.
A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik felét nyolc egyenlő darabra vágjuk és enyhén kinyújtjuk megtöltjük a vanília pudinggal majd gombócokká formájuk, és az előkészített tepsire kör alakban elhelyezzük. A gombócok között 5-6 cm-es távolság legyen.
A tészta másik felét 16 egyenlő kis darabokra vágjuk, csokipudinggal megtöltjük úgy, mint az előzőeket. Nyolc gombócot a tepsin a körön belülre, nyolcat a körön kívülre helyezzünk, a szabadon hagyott nagy gombócok közé. A süteményt a tepsiben letakarva legalább 15 percig pihentetjük. Sütés előtt a tetejét a tejjel felvert tojással megkenjük.
A sütemény 180 fokon 30-35 percig sül. Hagyjuk kihűlni. Nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.