Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pudingos finomság

felvitel dátuma: 2011-07-13 14:46:47       mai nézettség: 1       nézettség: 3560
részletes recept
Pudingos finomság
Hozzávalók 4 személyre:

Ezt a pudingos finomságot a gyerekeknek szoktam készíteni, gyorsan elkészül és finom. A pudingot a mikróban szoktam megfőzni.

  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1 csomag csokoládé pudingpor
  • 3-3 evőkanál cukor
  • 1 liter tej
  • pár darab háztartási keksz
  • pár darab babapiskóta (kimaradhat)
  • gyümölcs a díszítéshez
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 6 perc
Elkészítés:

Én a pudingot mikróban szoktam elkészíteni, nem szeretem a tűzhelyen.

Egy jénai edényben szoktam 6 perc alatt kész. A tejet elfelezem. A vanília pudingport és a csokipudingport is összekeverem egy-egy kistálban 3-3 evőkanál cukorral, majd egy kevés tejjel csomómentesre. Egy jénaiba öntöm az egyik adag tejet és hozzáadom a csokoládés masszát, majd beteszem a mikróba 3 percre. Kiveszem, átkevergetem és újabb 2 perc, aztán megint keverés, majd 1 perc. Hideg vízbe teszem a tálat és picit kevergetem, közben a vanília pudingot ugyanezen módszerrel megfőzöm. Mikor picit hűlt a puding beleteszem egy szögletes üvegtálba és ráteszek pár darab háztartási kekszet és babapiskótát. Ha kész a vaníliapuding, azt is ráöntöm és elosztom a tetején. Díszítésnek most cseresznye befőttet, étcsokireszeléket és almát használtam. Mikor eléggé kihűlt beteszem a hűtőbe és utána fogyasztható.

Mindegy, hogy milyen ízesítéssel készítjük a pudingot és melyik van alul, vagy felül.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 apfel 2011 július 13

Jó ötleteid vannak, tetszik a recepted :) Kérdésem milyenre állítod a mikrót? Egy ötlet - ha kész a puding egy pici vajat tegyél bele és nem lesz "bőrös" a teteje. Jó a blogod is, szoktam nézegetni:)

0/10 csoti.henriette 2011 július 13

Köszi Apfel! Nekem olyan mikróm van, ami kijelzős és perceket szoktam állítani normál hőfokon, azt nem szoktam piszkálni, sajnos nem tudom, hogy hágy wattos. Bocsi. A lényeg, hogy először pár percre állítom, hogy kicsit felmelegedjen, jól átkavarom és utána még 2 perc, ahogy dermed rákavarok és ha nem elég sűrű még egy perc. Nekem kb. 6 perc az én mikrómmal.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*