Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Pudingos csoda ananászosan

felvitel dátuma: 2011-06-03 21:21:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2015
részletes recept
Pudingos csoda ananászosan
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

50dkg finom liszt

2 1/2 dl tej

20 g élesztö kevés tejben elkeverve

5 dkg cukor

5 dkg olvasztott  vaj

2 tojás sárgája

Töltelék:

1 cs csoki puding por

3 ek. cukor

3 dl tej

1 kisebb doboz ananász kompót

2 ek. lekvár ( én öszibarackosat használtam)

Lekenéshez :

1 db tojás

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tésztát dagasztunk a hozzávalókkal.

Duplájára kelesszük.

A megkelt tésztát borítsuk lisztes deszkára és nyújtsuk ki újjnyi vastagra téglalap alakúra .Kenjük le a lekvárral és a keményre fözött pudingal ,szórjuk rá az apróra matélt ananászt és jó szorosan tekerjük fel.Ha túl vastagnak találjuk akkor huzogassuk meg .Vágjuk ketté és rakjuk sütöpapírral bélelt tepsibe.

Mindkét rúd  közepét vágjuk be függölegesen ettöl fog majd szépen szétnyílni a fonatunk.

Majd a két rudat összefonjuk.

200 C fokra elömelegítjük a sütöt és rakunk be vizes tálat ,hogy mire a kalácsot berakjuk legyen a sütöben göz.

Kenjük le tojással hagyjuk még állni 10-15 percet majd 20-25 perc alatt készre sütjük.

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 fabián lászlóné 2011 június 4

JÓL NÉZ KI GUSZTA

0/10 fabián lászlóné 2011 június 4

MEG KOSTOLNÁM

0/10 Matus Irén 2011 június 4

Köszönöm ,h tetszik .Nagyon szívesen megkínálnálak ,csak az a helyzet ,h ezt tegnap délután sütöttem és már csak a morzsák maradtak a tepsiben .Még magam sem gondoltam volna ,h ilyen kapós lessz .De ennek csak örülni tudok mikor látom ,h ízlik a családnak .Üdv.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*